Hondje Afrika - reislog over afrikaHiiiiiijaaaa.... we gaan naar Afrika!
17-06-2007 :: De auto
Wij hebben gekozen voor een Unimog 1300L. Het is een auto uit 1978, deze heeft eerst gediend in het leger, daarna is de auto gebruikt voor grondboringen. De auto weegt geladen 7,5 ton.

In de cabine is ruimte voor 2 personen en een hond. In de cabine hebben we een koelbox en een radio. Verder is er ruimte om de landkaarten en paspoorten op te bergen. Ook hebben we in de cabine een GPS systeem geinstalleerd (Garmin streetpilot 3).

 Achter op de auto zit een bak die we zo ingericht hebben dat we erin kunnen leven. Er zit een hoekbank in die we kunnen ombouwen tot bed, een wc, keukentje met een wasbak, kooktoestelletje op diesel (wallas) en een koelkast (engel). Verder hebben we natuurlijk veel bergruimte gecreeërd zodat we spullen mee kunnen nemen. Ook hebben we de luxe van een aircosysteem in de bak. Boven het bed hangt een klamboe en voor de ramen zitten horren.

De Unimog, Molly genaamd, rijdt op diesel, gemiddeld rijdt ze 1 op 4. Patrick heeft zelf een dieseltank gemaakt van 350 liter. Daarnaast nemen we nog jerrycans mee, in het totaal kunnen we 500 liter diesel meenemen.

De watertanks hebben we op maat laten maken, zodat ze perfect op de wagen passen. In het totaal kunnen 400 liter water meenemen. Dit water wordt gefilterd door een waterfilter met UV-lamp.

De cabine is bekleed met geluidsisoleerende verf en isolatiemateriaal, zo ook de versnellingsbak en de motor, zodat we zo min mogelijk last hebben van de herrie van de motor.

Patrick heeft de Unimog van boven tot onder uit elkaar gehad en alles gecontroleerd/ gerepareerd, met het gevolg dat het nu echt Patrick´s kindje is waar hij zo onderhand meer van af weet als van zijn eigen vriendin!!

In de bak staat een toilet met cassette, buiten hebben we een douche die aangesloten is op de watertanks. Ook hebben we natuurlijk de bekende zwarte waterzakken die je in de zon kunt hangen.

Patrick heeft alle ruimte in en buiten de wagen benut, dus in elk verloren hoekje is een bakje/ laatje/ kastje gemaakt, waar we spullen in op kunnen bergen. Ook hebben we een kluis, die vergrendeld is in de vloer, deze kluis is zo groot dat ook de laptop erin past.

Bij military4you hebben we kunstof/ alluminum kisten gekocht. Deze kisten kunnen tegen een stootje en je kunt ze in elke soorten of maten bestellen.

Verder hebben we flink wat accu´s bij die gescheiden zijn door een verliesarme dijodebrug van victron (stroomwinkel) zodat we gebruik kunnen maken van electriciteit ook als we stil staan.

Ook hebben we 2 extra reservewielen bij en rijplaten voor het geval dat we een lekke band krijgen of vast komen te zitten. De reservewielen worden op en af de wagen getakeld met een handlier.

Al met al zijn we superblij met de keuze voor de Unimog en we hopen dat Molly ons heelhuids zonder teveel problemen door Afrika gaat loodsen. Om Molly in conditie te houden zullen we regelmatig de auto van top tot teen moeten controleren en verzorgen.