Hondje Afrika - reislog over afrikaHiiiiiijaaaa.... we gaan naar Afrika!
30-07-2007 :: We zijn los deel 3
Hier weer een berichtje!
 

Er is weer heel wat gebeurd in korte tijd, voor degene die nog niet op de hoogte waren in het kort. Op het moment dat  Molly weer helemaal in orde was en we aan wilden rijden, werd Obi, ons hondje ziek.
 

We zijn met spoed naar de dierenarts gegaan, deze vertelden ons dat we maar net op tijd gekomen waren, anders was Obi overleden. Afgelopen dinsdag is Obi aan haar darmen geoperereerd, de dierenarts heeft 10 cm van haar darmen verwijderd, toen bleek dat er een haarbal vermengt met kauwgom in haar darmen zat.
 

Maar gelukkig is Obi een jonge en sterke hond en was ze 2 dagen na de operatie al weer een heel stuk opgeknapt. Nu een week na de operatie is ze zo goed als de oude, al mag ze voorlopig nog geen hondenkoekjes (dat vind ze natuurlijk niet leuk!), omdat ze op een speciaal dieet is.
 

Wij kunnen dan ook eindelijk een positief bericht op deze site vermelden. We zijn nu echt los!!!
Vanmorgen zijn we in Munchen geweest, hier hebben we ons carnet de passage persoonlijk opgehaalt. Daarna zijn we meteen doorgereden naar Oostenrijk. Een prachtig land, met hoge bergen, wat ons echt een vakantiegevoel geeft. We hebben de afgelopen dagen echt kunnen ontspannen, samen met een ander Nederlands stel hebben we heerlijk geborreld, de hele dag door! Met andere woorden, we hebben eindelijk vakantie!! Nu we ons carnet op zak hebben kunnen we helemaal zelf bepalen welke kant we op gaan, wat een heerlijk gevoel!
 

We zijn nu 5 weken op weg, en ondanks alle ellende is de tijd voorbij gevlogen, wel zijn we blij dat we nu echt onze eigen weg, die richting Afrika zal leiden, kunnen gaan.
Woensdag 1 augustus zijn wij als stel 10 jaar bij elkaar! Dit zullen we vieren door een prachtig plekje tussen de bergen te zoeken om te kamperen en hier een lekkere fles champagne op te trekken!
 

Wij zullen ook op jullie proosten!
 
20-07-2007 :: We zijn los! (deel 2)


Bij deze willen we jullie nog even laten weten dat we vandaag weer op weg zullen gaan! Patrick is nu bezig de laatste dingen af te ronden in de garage.

Patrick is bekaf, hij is de hele week, van sochtends tot savonds bezig geweest met de motor, hij is toe aan.....VAKANTIE! We hopen dat dat er nu ook echt van gaat komen.

Vanavond gaan we nog op bezoek bij de directeur van de garage om een kado te brengen. Dat is wel erg leuk, daarnaast hebben we natuurlijk ook de monteurs en chefs overladen met snoep, chocolade en vodka! Hier waren ze allemaal erg enthousiast over!

We moeten natuurlijk opnieuw vertrouwen krijgen in de auto en daarom zullen we hem ook regelmatig gaan controleren. Maar we hopen dat het volgende bericht op de site positief zal zijn!

De planning is dat we nu eerst naar München rijden, hier moeten we nog een reisdocument ophalen. Daarna willen we koers zetten richting Oostenrijk, Italie, Frankrijk en dan Spanje. In zuid-spanje hebben we een adresje gekregen van kenissen van vrienden met een werkplaats. Hier kan Patrick Molly nogmaal goed controleren voordat we Afrikaans grondgebied gaan bezoeken.


Zaterdag 21 juli 2007:

Gisteren hebben we Molly nog een goede wasbeurt gegeven in de wasstraat van de garage, ze loopt ontzettend soepel en ziet er dus uit om door een ringetje te halen. Daarnaast hebben vannacht heerlijk geslapen in onze eigen Molly.

Toen we vandaag naar de garage gingen om onze spullen in te laden en afscheid te nemen, kregen we op de koop toe nog 2 veren van de directeur kado, Patrick is deze op dit moment aan het plaatsen. De 2 veren van achter, gaan naar voren en de 2 nieuwe veren zullen achter geplaatst worden, hierdoor zal de auto meer comfort krijgen.
Ook bood de directeur ons aan om de onderdelen van de oude motor kosteloos terug naar nederland te zenden.

Uiteindelijk heeft dit garagebezoekje van 1,5 week ons 250 euro gekost, dit is de prijs voor de onderdelen die we gebruikt hebben. We hebben ontzettend vriendelijke mensen leren kennen, met wie we ondanks dat we elkaars taal niet spreken toch heel goed konden communiceren, soms met handen en voeten.  We hebben ervaren dat er mensen zijn die, ondanks dat ze je niet kennen, het beste met je voor hebben en iets voor je willen betekenen, zonder dat daar iets tegenover staat. Ondanks alle pech, is dat toch een geweldige ervaring...........18-07-2007 :: Het motorblok is gearriveerd!


JIPPIE!!!!

Het motorblok is maandagochtend in de Roonsestraat in Haaren opgehaalt en gisterenavond, nadat de chauffeur wat vertraging had bij de grens om 21.00 uur hier in RakovnŪk! Na gisteren nog wat gegeten te hebben met de chauffeur, heeft hij het motorblok vanmorgen om 07.00 uur bij de garage afgezet en kon Patrick aan de slag.

Het motorblok ziet er goed uit en is precies het motorblok wat we in Molly hadden liggen, maar dan met minder kilometers op de teller.

Patrick is op het moment hard aan het knutselen om het motorblok klaar te krijgen om in de auto te plaatsen. Daarna wil hij nog een beetje hier en daar knutselen en dan zouden we ons reis weer kunnen vervolgen......We durven er nu nog niet zo goed op de hopen, maar we proberen wel van het positieve uit te gaan!

Een hoop ellende, dat was het afgelopen week, we hebben nu gemerkt hoe je echt lichamelijk ziek kunt zijn van een situatie. Maar van de andere kant hebben we ook hele leuke dingen meegemaakt hier! Geweldig hoe mensen zich in NL inzetten om ons zo snel mogelijk weer op gang te krijgen.

Daarnaast alle lieve mailtjes en berichtjes! Ook de mensen hier ( van de mercedes Benz garage) zijn geweldig, zonder hen hadden we nooit onze reis kunnen hervatten. Een geluk bij een ongeluk dus...

We hebben net een heerlijk geluid gehoort! (nooit gedacht dat ik dat nog ooit zou schrijven), het geluid van een lopende motor! HEERLIJK! De Tsjechische monteurs zijn ook helemaal enthousiast en staan met z´n allen om de auto heen (zie foto´s).

Toen ik met een van de mensen van de Mercedes Benz garage ging kijken wat we hen verschuldigd zijn, gaven ze aan dat we alleen de onderdelen hoeven te betalen die we gebruikt hebben! We hoeven dus niet te betalen voor de plek in de garage en voor alle monteurs die ons geholpen hebben. Als dat geen service is....

Het gaat dus de goede kant op, morgen willen we een stuk gaan rijden om vervolgens weer terug te keren bij de garage om alles te controleren, maar vanaf morgen slapen we dus weer in MOLLY!

Dat betekent ook dat we geen internetverbinding meer hebben en niet zo gemakkelijk contact meer kunnen leggen als de afgelopen 1,5 week. Das dan weer wel jammer. Maar we zullen proberen snel weer wat van ons te laten horen!

Op de vraag wat Annemarie de hele dag doet, ik vermaak me best, loop natuurlijk regelmatig naar de garage om te kijken hoe het ervoor staat. Veel wandelen met Obi, fietsen, zwemmen, skypen, lezen en natuurlijk de site bijhouden. Ja, ja, misschien wordt die Annemarie toch nog eens ooit sportief ;).11-07-2007 :: Dikke vette pech...


We zijn nog niet weg of we hebben al pech....leuk dat dit rijmt, maar echt minder leuk voor ons...

Toen we maandag verder wilden rijden naar München om het carnet de passage op te halen, kregen we net onder Praag problemen. Patrick heeft de auto meteen langs de snelweg gezet, hij hoorde al dat het niet goed klonk.

De motor heeft ongeveer 1,5 km gereden zonder olie, voor de niet-techneuten onder ons, net als ik: DIT IS NIET GOED!

We hebben 3,5 uur op de Tsjechische wegenwacht gewacht, maar deze kwam niet opdagen. Patrick heeft toen een aantal liter olie in de auto gegooit, waardoor we het volgende dorpje konden bereiken.

Hier zijn we de volgende dag opgesleept naar een Mercedes Benz Unimog garage. Hier werd al snel duidelijk dat het echt mis is. Gelukkig hebben we een babbeltje mogen maken met de directeur, hij kende weer iemand die ook een reis door Afrika had gemaakt en stond daarom meer open voor ons. We hebben een eigen werkplek gekregen in de Mercedes garage van Rakovnik. Hier hebben we alle machines bij de hand.

We zijn nu aan het regelen dat er onderdelen vanuit Nederland deze kant op komen, hier zijn we namelijk voor verzekerd. Maar dan zal de vraag alsnog zijn of het allemaal gemaakt kan worden.... De volgende optie is de wagen terug slepen naar Nederland.......

Ik denk dat we niet op hoeven te schrijven hoe erg we balen van deze situatie, we hebben er slapeloze nachten van. Op dit moment gaan we nog even van het beste uit, en we moeten op dit moment gewoon afwachten hoe het gaat lopen.

We zijn op het moment bezig om een complete motor vanuit NL deze kant op te krijgen. We krijgen vandaag bericht van de ANWB of zij hierin toestemmen.

Ondertussen hebben we ons gestetteld in een hotel een RakovnŪk op 1,5 km van de garage af, gelukkig zijn honden hier geen bezwaar bij een hotelbezoekje (is in NL volgens mij wel anders).
Daarlangs proberen we de positieve dingen die deze situatie ons brengt op een rijtje te zetten:
-We hebben in dit hotel een echte douche!
-We hebben internetverbinding op de kamer, dus kunnen makkeljik contact
 maken
-We krijgen iedere dag genoeg lichaamsbeweging omdat de garage 1,5 km
 verder BERG OP ligt.
-We leren de Tsjechische mens wat beter kennen. Op het begin heel nors, daarna open en vrolijk.
-We kunnen nog wat langer genieten van de tsjechische keuken
-We leren zelfs een paar woordjes Tsjechisch spreken!!


We staan nu 3 dagen stil, we hebben vanochtend de definitieve oorzaak van het stuklopen van de motor achterhaalt. Gisterenavond hebben we de motor eruit getakeld, en nu blijkt dat er een bout losgeschoten is, waardoor in enkele minuten alle olie is weggepompt, waarna we even zonder olie hebben gereden. En nu is de krukas beschadigd. Dat wil zeggen, hij is STUK!

We laten nu een motor vanuit Nederland overkomen, die slechts 100.000 km gelopen heeft, want even voorlopig fixen en terug rijden naar NL, zoals er op de site geoppert werd, zit er voor ons niet in.

Hopelijk arriveert deze motor op maandag of dinsdag, Patrick zal de motor dan in de auto gaan zetten, en als we een beetje geluk hebben zijn we eind volgende week weer op weg.......(zou fijn zijn ;) !!).


We lezen net op de website dat verschillende mensen de motor op transport hebben zien gaan :) dat is natuurlijk geweldig, met een beetje geluk komt de motor hier morgen aan en kan Patrick gaan knutselen!

We willen even iedereen bedanken voor hun steun/ mailtjes en lieve berichtjes, dat is echt heel leuk om te lezen allemaal! En in het speciaal willen we onze ouders even bedanken (Toon, Tonny, Jan, Sjan) voor de enorme inzet om de motor zo snel als mogelijk op het transport richting Tsjechie te krijgen. Echt geweldig!

Ondertussen hebben we dit weekend ook maar geprobeerd om een beetje vakantie te vieren, de directeur van de garage had 2 moutainbikes voor ons geregeld zodat we konden gaan fietsen. En gisteren hebben we gezwommen. Hier zijn de temperaturen ondertussen ook naar zomerse hoogten gestegen! We genieten van het luxe hotel, het contact met het thuisfront via skype en de mail en de ontzettend vriendelijke mensen van de Unimog garage, maar het aller aller liefste zijn we natuurlijk weer zo snel mogelijk op weg.....
Hopelijk duurt dat nu niet meer lang.....