Hondje Afrika - reislog over afrikaHiiiiiijaaaa.... we gaan naar Afrika!
19-09-2007 :: Mauritanie
Mauritanië
Aantal km gereden: 10688

Aantal landen in Afrika: 3

Aantal dagen onderweg: 87 dagen
Als je op de kaart van Mauritanië kijkt, zie je niet veel wegen. Dit komt omdat dit land voor 90% uit woestijn bestaat! Hadden we in de westelijke Sahara nog een beetje variatie in het landschap, in Mauritanië is alleen maar zand, de temperaturen lopen hier zeker op tot 45 graden.

In Mauritanië hebben we een GPS route reden door de woestijn en Nationaal Park D’arguin. Dus van het asfalt af, en de woestijn in! We hebben hier 3 dagen vertoeft en we zijn een hele ervaring rijker, het lijkt echt alsof je dan alleen op de wereld bent.

Toen we terug kwamen op de weg naar Nouakchott, stond er een auto langs de weg met een kapotte versnellingsbak. Midden in de woestijn is geen goede plaats om met stukken te staan! Dus hebben we de mercedes achter Molly gehangen en deze mensen zo nog ruim 200 km opgesleept. (Heb je je trouwens ooit afgevraagd waar alle oude mercedessen uit Europa naar toe gaan? Nou, die rijden dus allemaal in westelijk Afrika rond!)

Nouakchott is de hoofdstad van Mauritanië, deze stad ligt midden in de woestijn en is dan ook stoffig en vies, we hebben hier maar 1 nacht doorgebracht. In Mauritanië ga je echt terug in de tijd, wist je bijvoorbeeld dat de slavernij in Mauritanië pas in 1980 is afgeschaft? En in sommige delen zelfs nog steeds bestaat? Ook hebben ze hier nog een duidelijk kastesysteem waarin de blanke/ licht getinte mensen bovenaan staan en de donkere mensen onderaan. Toch lezen we in de reisgids dat ook Mauritanië zich aan het ontwikkelen is, hopelijk gaat het voor de mensen in Mauritanië dan alleen maar vooruit.

Na 1,5 week door de westelijke Sahara en de woestijn te hebben gereden, hadden we genoeg van hoge temperaturen, hete föhnwinden, zandstormen en het zand, wat werkelijk waar OVERAL in gaat zitten. We besloten daarom meteen door te rijden naar Senegal.

We hadden al veel verhalen over de grensovergang Mauritanië Senegal gehoord, vooral negatieve verhalen. Over Rosso waren de meeste horrorverhalen, dus besloten wij de grensovergang bij Dijama te pakken. Maar hiervoor moesten we eerst 70 km over een modderig weggetje rijden. Bij de grens aangekomen was het al na 18.00 uur, we waren moe en daar hebben de Afrikanen en neus voor! We zijn dan ook ontzettend afgezet bij de grens en hebben veel te veel betaald. Maar dit was een goede leerschool, de volgende keer zullen we ’s ochtends of ’s middags de grensoversteken en de tijd nemen om te onderhandelen aan de grens!

Nu zijn  we in de Zebrabar, dit is een campsite vlakbij St Lois in het noorden van Senegal, dit is een stop voor veel overlanders. Hier hebben we even rust, na dat vele rijden, tijd om het woestijnzand uit Molly te krijgen en andere reizigers te ontmoeten. We hebben hier een Nederlands stel ontmoet wat een stukje land in Gambia heeft gekocht.  Ook kwamen we hier de Duitsers weer tegen die we al verschillende keren tegen zijn gekomen in de Westelijke Sahara en Mauritanië. En in Marokko kwamen we Nele en Eric tegen; die weer mensen kenden die wij ook kenden! Het wereldje van de overlanders is klein!21-09-2007
wat een verhalen over die douane! Wachten tot de grens open gaat...moeilijk voor te stellen met die makkelijke grenzen hier in Nederland! Leuk dat jullie al die andere reizigers ontmoeten! Ik geniet van jullie verhalen en foto´s. Heel veel plezier nog! x el21-09-2007
Hey ben ik weer! net nog even de foto´s bekeken! Pfoe wat een zandhopen allemaal! hebben jullie je buik al voor van de sahara´s? Senegal ziet er wat frisser uit naar mijn idee! x el22-09-2007
wat een gave foto`s en verhalen weer. ik heb je kaartje gehad.....bedankt voor het woestijnzand, zo kan ik ook een beetje meegenieten van al dat zand. ik kan me voorstellen dat jullie er een beetje genoeg van hadden en verlangde naar iets groens. nou veel plezier en ik kijk nu al uit naar de volgende verhalen en foto`s.
dikke kus judith en martijn22-09-2007
Pfff wat een zand allemaal!! Kan me voorstellen dat jullie nu ook wel verlangen naar een fris groen plantje of boompje!!
Geniet nog van al de mooie dingen die jullie gaan zien!!

Dikke kus Sjoukje22-09-2007
Wat een avonturen weer... Erg leuk om jullie te volgen en de (wederom) prachtige foto´s te bekijken!
XXX Laurien22-09-2007
Het ziet er weer geweldig uit. Nog maar zo kort weg en dan al zoveel beleefd. Zeker als je alles achter elkaar door kijkt . Prachtige foto,s Geniet er van en wij blijven jullie volgen. Heel veel groetjes H en H23-09-2007
Hey hallo! Wat een geweldige foto´s en verhalen weer! En wat een zand! Als je een beetje gezweet hebt (wat natuurlijk makkelijk kan met die temperaturen) en je gaat in de wind staan, ben je meteen helemaal gescrubt zeker.
Ik ben benieuwd wat jullie nu weer allemaal tegen gaan komen. We wachten af! Veel plezier!
Veel liefs van Maurice en Cindy (ja, nog steeds met z´n tweetjes...)!23-09-2007
Hallo Patrick & Annemarie.
Wat een mooie foto´s hebben jullie weer gemaakt,ga zo door. We genieten elke keer weer. Vooral Roy vraagt zich af hoe jullie het allemaal doen in dat hete zand!
En Patrick & Annemarie wij blijven jullie volgen.
Veel groetjes van de oude buren.23-09-2007
He hallo, Ziet er goed uit, jij achter dat stuur Annemarie!Hoeveel kilometertjes van de 10.000 heb je er al gereden?Leuk om jullie verhalen weer te lezen en met de foto´s mee te genieten van jullie reis! Liefs Caren23-09-2007
Hoi Annemarie en Patrick,
Het ziet er geweldig uit.
Je zou die grensovergang bij die hutjes toch zo voorbij rijden (of valt het toch meer op dan wij denken?) en fijn dat jullie eens iemand vooruit konden helpen met pech.
Veel plezier en geniet ervan!!!
Groetjes ome Cor en tante Han24-09-2007
wij zijn thuis!!!!!! maar niet getreurd 27 oktober vertrekken we terug naar afrika voor een maand als begeleiders voor de touareg trail dus misschien komen we jullie nog wel tegen!! wij rijden van belgie naar benin via marokko, mauretanie, mali en burkina faso!! we houden jullie op de hoogte!!
safe travels!
nele en erik24-09-2007
Wat een droog .....heet....zanderig avontuur!
Mooi de dieren,die jullie al gezien hebben.
Geniet van Senegal...en....succes ťn geluk bij de volgende grens-overgang.
Wij blijven jullie volgen.
We zijn nog gťťn opa en oma.
Tot de volgende keer.
Tante Greet en oom TheoNaam:
Beveiligingscode: captcha
Neem de code over van het plaatje om een bericht te kunnen plaatsen.
Bericht: